اخبار
-
ورشکسته گی سیاسی پاکستان در منطقه
حاکمان پاکستان، پس از درک آنکه کشور های منطقه چندان به مظلوم نمائی آنها باور ندارند و به ابتکار تدویر کنفرانس دلخوش نمیکنند، و یا لااقل در دورنمائی قابل تصور آماده برگزاری همچو یک گردهمائی نمیباشند، تغییر تکتیک داده کوشش نمود جدی بودن مسئله را با مسوولین کشور های مطرح منطقه، بطور عليحده در ميان بگذارند. منابع خبر می دهد که پاکستانی ها به ضمیر کابولوف حین اقامت موصوف در اسلام آباد تلویحاً رساندند که در صورت عدم موافقت طالبان افغانی در جهت کمک با پاکستان به هدف سرکوب و (یا) مهار تی. تی. پی. و ادامه حمایت از آن،…
-
در استانبول چه گذشت؟
اختصار و ترجمه : غوث جانباز در استانبول چه گذشت؟ آقای آندری سیرینکو مدیر «مرکز مطالعات پالیسی های افغانستان» (فدراسیون روسیه) مقالهٔ را پيرامون گردهمایی اخیر استانبول تحت عنوان طنز گونه ای «احمق های ملا وثیق» نگاشته که در ذیل اختصار آنرا ترجمه و ارایه مینمایم. • گردهمایی که به ابتکار دولت قطر و ملا عبدالحق وثیق رئیس استخبارات طالبان تحت عنوان «گفتمان ملی» برگزار شده بود، به ناکامی انجامید. • گردهمایی استانبول سه روز دوام نمود. تعداد مجموعی اشتراک کنندگان به شمول ۲۰ تن سازمان دهنده گان به هفتاد نفر می رسید. • بر بنیاد گزارش منابع بیش از…
-
سیستم انتخابات ایالات متحده امریکا!
سیستم انتخابات ایالات متحده امریکا یکی از پیچیدهترین ساختارهای انتخاباتی در جهان به شمار میآید. این سیستم به گونهٔ طراحی شده است که باید از یک سو اصول دموکراتیک را رعایت و همچنین از خصوصیا فدرالیسم بهرهمند باشد. با وجود تمام تلاشها برای حفظ عدالت، انتخابات در ایالات متحده کماکان با مشکلات مانند تقلب و دخالتهای سیاسی روبرو است که از زمانهای گذشته تاکنون بخشی از مباحث انتخاباتی این کشور می باشد. شیوههای مختلف انتخاباتی درین کشور چنین بوده. ۱. انتخابات فدرال و ایالتی انتخابات فدرال: این انتخابات برای انتخاب مناصب ملی مانند رئیسجمهور، معاون رئیسجمهور، سناتورها و نمایندگان مجلس…
-
شیر محمد عباس ستانکزی بین این سطور چه پیامی را میخواهد شریک بسازد؟
شیر محمد عباس ستانکزی که فاقد صلاحیت های اجرائیوی در سلسله مراتب امارت طالبانی است و فقط تصدی معینیت سیاسی را در وزارت خارجه طالبان بدوش دارد، گاه گاه سخنانی را به زبان میآورد که سایر مقامات طالبانی یا جرئت افاده آنرا ندارند یا هم همچو ماموریتی برایشان سپرده نمی شود.شیرمحمد عباس ستانکزی اخیراً در کابل سخنرانی پیچیدهٔ را انجام داد، که طی آن از یک طرف تلاش نمود شایعات موجودیت تضادها را در داخل طبقات فوقانی طالبان رد نماید و کوشش کرد مخاطبان خود را قانع سازد، که رهبران طالبان در همآهنگی و همنظری کامل قرار دارند. اما خود…
-
د اسرائیل ښي اړخي افراطي حاکمان، په حقیقت کې معاصر نازیان دي
اسرائیلیانو د یحیی سینوار د وژل کېدو په اړه جشن نیولی او په پوره زور ادعا کوي چې ګواکي “اوس به په منځني ختیځ کې وضعیت بنسټیز بدلون ومومي”، یعنې حالات به د دوی په خوښه روان شي. اسرائیلیان باور لري چې ګواکي اوس هغه وخت رانږدې کېږي چې اسرائیل به خپلو ټولو دښمنانو ته ماته ورکړي او خپل دولت به له سره سمندر څخه د فرات تر سیند پورې وغځوي. د سلیمان (ع) معبد به بیا ورغوي، او دوی به د سیمې مطلق واکمنان شي. د اسرائیلو ښي اړخي افراطی حاکمان، چې په حقیقت کې معاصر نازیان دي، داسې…
-
شانزدهمین اجلاس رسمی سران سازمان بریکس فردا ٢٣ اکتوبر در شهر قازان* شروع بکار می نماید.
در این روز قرار است دو مجلس پیرامون مسایل مرتبط به تحکیم چندجانبگی دایر گردد. هیأت های کشورهای عضو در ترکیب کوچک (بدون حضور مهمانان و ناظرین) روی حل و فصل مسایل داغ منطقه ئی، همکاری منطقه ئی مالی در داخل بریکس و چگونگی ګسترش بعدی سازمان بحث خواهند نمود. بتاریخ ٢٤ اکتوبر اشتراک کنندگان در نظر دارند مجلسی را تحت عنوان ” بریکس و جنوب جهانی” برگزار نمایند. در این مجلس توجه خاص به انکشاف اوضاع در شرق میانه معطوف خواهد گردید. در نشست کنونی برعلاوه ترکیه و آذربایجان، روسای دولت فلسطین، لاووس، موریتانیا، بولیویا و همچنان صدراعظم ویتنام…
-
د عینکو د مس پروژه په نوي پړاوو کې
آیا سیمه ییزه جیو استراتیژیک به ورسره بدلون ومومي؟ محمدآصف ننګ د اقتصاد خپرندوی مشر، له پکتیکا څخه د روانې اونۍ د اسد پر ۳مه د ریاست الوزراء اقتصادي مرستیال ملاعبدالغني برادر اخوند له لوري مس عینک پروژې ته د غځېدلي سړک د جوړولو پروژه پرانېستل شوه. پدې لوی قرارداد کې د لوګر له عام سړک تر معدني قرارګاه پورې ددغې لارې جوړونه پر افغان حکومت وه چې تقریباً د کار د نه پېل کیدو یوه بهانه بلل کېده. ښه خبره دا ده چې اقتصادي مرستیال ملا عبدالغني برادر اخوند د دې پروژې د پرانېستي مراسمو کې مس عینک له…
-
در کشور به نام یمن چه می گذرد؟
قریب ده سال است که یمن درگیر منازعه مسلحانه است.جنبشی به نام انصارالله (همان حوثی های مشهور) کنترول تمام عیار بر مناطق شمال این کشور، به شمول پایتخت را در دست دارد. حوثی ها در عین زمان توانسته اند، در یک نوع “مقاومت منطقه ای” به سرکرده گی و حمایت مالی – نظامی ایران نیز شامل شوند. در جنوب یمن، حکومت برسمیت شناخته این کشور که از طرف عربستان سعودی حمایت میشود، مستقر است. در جنوب اوضاع به گونه دیگری پیش میرود. در اینجا یک جنبش دیگر به نام “شورای جدائی طلبان جنوب یمن” که تحت حمایت دولت امارات متحده…
-
آیا ایران و اسرائیل این بار داخل جنگ داغ خواهند شد ؟
نوشته : غوث جانباز حوادثی که اخیرا در شرق میانه اتفاق افتاد، در واقعیت کدام تفاوت فاحشی از واقعات که در این جغرافيا طی حداقل ٥٠ – ٦٠ سال رخ می دهند، ندارد. اسرائیل به هیچ صورت حاضر به انعطاف پذیری نیست. از دید موازین حقوق بین الملل، اسرائیل کشوریست متجاوز، و اشغالگر اراضی که به او تعلق ندارد.طوریکه همه می دانند، سازمان ملل متحد در سال ١٩٤٧ فیصله بعمل آورد (این فیصله کمافی سابق قابل اجراست) تا در اراضی که در آن زمان تحت کنترول برتانیه کبیر بود، یعنی سرزمین فلسطین دو دولت ایجاد گردد : دولت یهودی ها…
-
اسماعیل هنیه کشته شد!
اسماعیل هنیه، یکی از شخصیتهای برجسته فلسطینی و رئیس دفتر سیاسی حماس، صبح چهارشنبه ۳۱ جولای (۱۰ اسد) در یک حمله هوایی اسراییل به اقامتگاهش در تهران کشته شد. این رهبر ۶۲ ساله که برای دههها چهرهٔ برجسته برای حماس محسوب میشد، در سالهای اخیر دفتر سیاسی این گروه شبهنظامی را از تبعید در قطر اداره میکرد.اما او فعالیت سیاسی خود را از چه زمانی آغاز کرد و چه نقشی در تشکیلات حماس داشت؟ اسماعیل هنیه در ۲۹ جنوری ۱۹۶۳ درمنطقه آوارگان «الشاطی» در نوار غزه به دنیا آمد. وی فعالیت سیاسی خود را با همسویی نزدیک با شیخ احمد یاسین بنیانگذار حماس آغاز کرد و در اواخر دهه…